Platform Sociale Verhuurkantoren Regio Dendermonde
Brandverzekering Afdrukken E-mail

Wanneer je een woning huurt, ben je wettelijk verplicht om de woning te verzekeren tegen brandschade. Als je dit niet doet en de woning brandt af, dan loop je immers het risico om op te draaien voor alle kosten van de wederopbouw.

Ook Woonaksent is een huurder (hoofdhuurder) en verzekert daarom al haar woningen tegen brand-, storm- en waterschade. Omdat we veel woningen verzekeren en daardoor van een gunstig tarief genieten, werd in de brandpolis van Woonaksent de clausule "afstand van verhaal ten aanzien van de onderhuurders" opgenomen. Deze clausule houdt eigenlijk in dat de onderhuurders mee verzekerd zijn tegen brand-, storm-, en waterschade. Dat betekent dus dat je geen eigen brandvezekering meer moeten afsluiten!

Bovendien sluit Woonaksent voor iedere woning ook een inboedelverzekering af, waardoor de inboedel van alle onderhuurders verzekerd is tegen brand-, storm- en waterschade. Opgelet, de inboedel is verzekerd tegen een maximale waarde van € 12.500 (+ jaarlijkse indexatie). Als je denkt dat jouw inboedel meer waarde heeft, dan zal je zelf een bijkomende inboedelverzekering moeten afsluiten. Jouw inboedel is niet verzekerd tegen diefstal!

Als je momenteel een brand- of inboedelverzekering lopen hebt, dan raden we je aan om deze op te zeggen. Bij schade kan je immers maar éénmaal genieten van een schadevergoeding. Bovendien valt dan de verzekeringspremie weg die je jaarlijks moet betalen, waardoor je geld uitpaart. 

    

 
Home

Nieuwsflash