Platform Sociale Verhuurkantoren Regio Dendermonde
EGW Afdrukken E-mail

EGW staat voor Elektriciteit, Water en Gas. Als je verhuist naar een SVK-woning, hoe zal dan de overname van de elektriciteits-, gas- en waterlevering verlopen?

Op het moment dat je verhuist, staat de levering van elektriciteit, gas en water nog op naam van de vorige huurder (soms ook op naam van Woonaksent). Dat moet natuurlijk veranderen en op jouw naam komen te staan. Woonaksent zal daarom samen met jou de standen van de tellers noteren op de dag dat je huurcontract ingaat.

De genoteerde stand van de waterteller zal ingevuld worden op een overnameformulier. Dit formulier dien je dan samen met de vorige huurder te ondertekenen. Woonaksent stuurt het formulier op naar de watermaatschappij (TMVW voor Buggenhout, Dendermonde en Hamme, VMW voor Berlare). Enkele weken later zal je van de watermaatschappij een bevestiging van de overname ontvangen.

De overname van de elektriciteits- en gaslevering verloopt iets moeizamer. Woonaksent zal vooreerst het nodige doen om het leveringscontract dat op naam staat van de vorige huurder stop te zetten. Enkele weken later zal je van Eandis, de netbeheerder, een brief ontvangen waarin gevraagd wordt om een leveringscontract af te sluiten bij een leverancier (bvb. Electrabel, Luminus, Nuon, …) Je dient dan een leverancier te contacteren en de meterstand, die je samen met Woonaksent hebt genoteerd, door te geven. Lees zorgvuldig de voorwaarden van het leveringscontract dat je afsluit zodat je niet voor verassingen komt te staan (opzegtermijnen, …)! Sluit je geen leveringscontract af met een leverancier, dan loop je het risico om op termijn afgesneden te worden van gas en elektriciteit. Als je dit wenst, kan je huurbegeleider of een medewerker van Woonaksent het nodige doen om de overname voor jou te regelen.

 
Home arrow Nuttige links

Nieuwsflash