Platform Sociale Verhuurkantoren Regio Dendermonde
Wat als de woning moet worden opgeknapt? Afdrukken E-mail

Ook dan kan een samenwerking met het SVK u voordelen opleveren.

Op uw verzoek kan het SVK toezicht houden op eventuele renovatiewerken die u laat uitvoeren. Bovendien kan het SVK ook in opdracht van de eigenaar enkele saneringswerken uitvoeren (onder saneringswerken verstaan we kleinere werken die niet ingrijpen in de structuur van de woning: plaatsen sanitair, plaatsen van een keuken, schilder- en behangwerken, …) We werken hiervoor samen met Goed Wonen. Als onderneming van de lokale diensteneconomie ondersteunen zij 65-plussers, mensen met een zorgbehoefte en financieel kwetsbare mensen bij het aanpassen van hun woning. 

Vlaamse premies als u renoveert en aan een SVK verhuurt

Indien er grondige renovatiewerken nodig zijn aan de woning, dan kunt u een beroep doen op de Vlaamse renovatiepremie. Hierdoor kunt u als eigenaar tot heel wat renovatiekosten recupereren. Om in aanmerking te voor deze premie gelden wel enkel de voorwaarden dat de verhuurder een natuurlijk persoon is en een huurcontract van minstens 9 jaar heeft met een SVK. Meer informatie over de voorwaarden en het aanvragen van een renovatiepremie vindt u terug op de website van Wonen Vlaanderen.  

Daarnaast biedt de Vlaamse Overheid in samenwerking met Fluvius enkele premies voor energiebesparende maatregelen. 

Vanaf 01/10/2022 geldt de nieuwe samengevoegde Mijn Verbouwpremie. Ook bij deze premie zal extra worden toegekend aan verhuurders met een huurcontract aan een SVK. 

 
Home arrow Hulp bij renovatie

Nieuwsflash